Werken in Africa

TIP werkt samen met verschillende instellingen en individuen in Nederland en (Oost) Afrika. Wij helpen liefdadigheidsinstellingen en lokale initiatieven om zich te vestigen en te ontwikkelen.

Werken in Africa

TIP werkt samen met vele educatieve instellingen in Nederland, Oost-Afrika en Ghana. Wij helpen liefdadigheidsinstellingen en lokale initiatieven om zich te vestigen en te ontwikkelen. Wij hopen u te verwelkomen bij onze vele activiteiten om kennis en ervaring te delen met anderen om zo ontwikkeling te versnellen.

Een aantal voorbeelden van ons werk in Afrika zijn:

Gezondheidszorg

Wij werken samen met verscheidene ziekenhuizen en trainingscentra voor verpleegkundigen, waarbij we het overdragen van kennis en delen van ervaringen aanmoedigen om zo de kwaliteit van gezondheidszorg in Afrika te verbeteren, maar ook om u een kans te geven om te werken en leven in Afrika.

 

Onderwijs

TIP organiseert uitwisselingsprogramma's om Europese studenten een semester in Afrika te laten werken en leven. Van de Universiteit van Cape Coast tot de Universiteit van Dar Es Salaam, van basisscholen tot beroepsonderwijs, TIP heeft vele plaatsen voor stages.

Ga naar TIP Onderwijs voor meer informatie.

 

Onderzoek

Een belangrijk deel van het werk van TIP is onderzoek. Het onderzoek is bedoelt voor educatieve instellingen, liefdadigheids instellingen en bedrijven die van plan zijn om te werken of te investeren in Afrika en die precies willen weten in wat voor omgeving (e.g. bronnen, cultuur, taal, mensen) zij komen te werken. TIP biedt niet alleen een algemeen overzicht aan, maar ook de basis voor verder onderzoek in de toekomst, verbind u met de juiste instellingen en verzorgd trainingen voor specifieke landen.

Vrijwilligerswerk

Als u vrijwilligerswerk wilt doen in een land waar TIP actief is, kunnen wij een organisatie voor u vinden waar u uw ambities kunt vervullen. TIP werkt samen met People4Change (www.people4change.nl) in vele landen waar u aan het werk kan als vrijwilliger.

Vacatures

Gezondheidszorg
TIP zoekt mensen die willen werken in Tanzania. Op dit moment zijn we op zoek naar artsen (huisarts met chirurgische ervaring, chirurgen, gynaecologen en kinderartsen). We zijn ook altijd op zoek naar Public Health verplegers om een aantal 'Public Health Systems' op te zetten in dorpen. Als je een leraar bent met een verpleegopleiding ben je van harte welkom op een van de vele verpleegkundescholen in Tanzania. Breng je tijd met ons door en geniet van het leven in een Afrikaans dorp, terwijl je kunt doen waar je goed in bent!

Als je met ons zou willen werken bieden we je het volgende:

  • een plek om te wonen (met je familie als je dat wilt)
  • wij betalen de kosten van wonen in Tanzania (eten, electriciteit en water)
  • we verzorgen je verblijfsvergunning en organiseren je reis als je in Tanzania bent

 

(Water)ingenieurs
TIP zoekt ook watertechnici om een aantal Tanzaniaanse gemeenschappen te helpen de waterbronnen te gebruiken voor duurzame ontwikkeling. Het project is gebaseerd op onderzoek en de zal de lokale gemeenschappen in staat moeten stellen de aanwezige bronnen te gebruiken voor hun eigen ontwikkeling. Het ontbreken van schone en betrouwbare waterbronnen is een groot probleem in vele Tanzaniaanse dorpen.

Stage
Ben je student en zou je een deel van je academische jaar willen doorbrengen in Afrika, lees dan het gedeelte ‘TIP education’