Universiteiten in Afrika zijn

Kiswahili

Als je van plan bent om naar Oost Afrika te gaan voor vakantie, werk, studie of om daar te gaan wonen, maakt een cursus Kiswahili je leven daar veel gemakkelijker.

Kiswahili

Wil je graag Kiswahili leren? Karibu sana!

Als je van plan bent om naar Oost Afrika te gaan voor vakantie, werk, studie of om daar te gaan wonen, maakt een cursus Kiswahili je leven daar veel gemakkelijker. Kiswahili is de spreektaal in grote delen van oost en centraal Afrika en in de commerciële en academische wereld groeit het gebruik van Kiswahili snel.

 

Waar wordt Kiswahili gesproken?

Kiswahili is de officiële taal van Tanzania en Kenia en wordt veel gebruikt in Oeganda en de noordoostelijke provincies van de DR Kongo. Kiswahili wordt in Burundi en Rwanda voornamelijk in de stedelijke gebieden gesproken, maar krijgt ook steeds meer voet aan de grond in de landelijke gebieden die voorheen eentalig waren.

In de landen die aan Oost-Afrika grenzen functioneert het Kiswahili als overkoepelende taal. Met name langs grote transport routes, zoals in het noorden van Mozambique en Zambia, en het zuiden van Ethiopië, wordt vaak Kiswahili gesproken. De taal is voornamelijk gesproken in de kuststreken van Oost-Afrika, van diep in Somalië tot aan het noorden van Mozambique. In veel gemeenschappen op de Comoren en aan de noordwest kust van Madagaskar waar Kiswahili-gerelateerde streektalen worden gesproken, neemt Kiswahili de plaats van de verschillende talen in rap tempo in.

Genoeg reden dus om Kiswahili te leren!

 

Module 1: (Niveau: Beginner)

Inhoud van de cursus:
Begroetingen, jezelf introduceren, de structuur en grammatica van Kiswahili ( Kiswahili werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, en zinsopbouw) en Kiswahili woordenschat. Ook worden de Kiswahili naamwoordklassen behandeld, zowel in enkelvoud als in meervoud. Gesproken taal: luisteren en spreken. Taal en Cultuur.

Het doel van de cursus:
Kiswahili beginners kunnen groeten in het Kiswahili, en kunnen een onderscheid maken tussen de verschillende naamwoordklassen. Ze kunnen makkelijke verhaaltjes in het Kiswahili begrijpen en zijn in staat om te werken in een Kiswahili sprekende samenleving.

  • Literatuur:  Reader- Kiswahili: Kozi ya Kwanza (Eerste cursus)
  • Aanvullingen: Cassettetapes, Cd’s en (online) kranten uit Oost-Afrika

 

Module 2 (Niveau: Gevorderd)

Inhoud van de cursus:
Structuur en grammatica van Kiswahili--vorming van werkwoorden en naamwoorden--, zinsopbouw en woordenschat, en Kiswahili naamwoordklassen (enkelvoud en meervoud). Gesproken taal: luisteren en spreken. Taal en Cultuur.

Het doel van de cursus:
De cursisten kunnen onderscheid maken tussen woorden, hun herkomst en uitspraak, ze kunnen naamwoorden en bijvoegelijke naamwoorden gebruiken in overeenstemming met de werkwoorden en naamwoordklassen, ze kunnen kranten lezen en televisie kijken in het Kiswahili, en begrijpen de culturele achtergrond van de taal.

  • Literatuur: Syllabus – Kiswahili: Kozi ya Pili (2e cursus)
  • Aanvullingen: Cassettetapes, Cd’s en (online) kranten uit Oost Afrika.

 

 

Waar kun je Kiswahili leren?

Maak een afspraak: bel of schrijf naar:
Paul: 0440299730
info@tanzaniainfopoint.com


Kosten

De cursus kosten zijn €20 pp per les, de cursus materialen zijn in de prijs ingegrepen. Registreer nu door een email te sturen naar: info@tanzaniainfopoint.com of pwabike@yahoo.com. Paul Wabike kan ook bereikt worden op +31(0)6-40299730.