Universiteiten in Afrika zijn

TIP Consultancy

Tanzania Info Point biedt consultancy diensten aan bedrijven, organisaties, en individuen die zich in Afrika willen vestigen, of daar willen studeren of werken.

TIP Consultancy

Tanzania Info Point biedt consultancy diensten aan bedrijven, organisaties, en individuen die zich in Afrika willen vestigen, of daar willen studeren of werken. Hieronder een aantal van onze consultancy diensten:

  • Interculturele training
  • Economische en politieke situatie in een Afrikaans land naar keuze
  • Een lessenserie over onderwerpen gerelateerd aan onderwijs, ontwikkeling, investeren en reizen in Afrika
  • Kiswahili taalcursus en de culturele achtergrond van de taal (alleen voor Oost-Afrika)
  • Zaken doen in Afrika
  • Hulp en ontwikkeling in ontwikkelingslanden
  • Training voor hulpverleners en ontwikkelingswerkers (inclusief onze 'Survival kit')
  • Vrouwen en I.T. in Sub-Sahara Afrika

Voor meer infromatie, neem contact met ons op.


Investeer in Tanzania

Investeer vandaag nog in een politiek stabiel land dat rijk is aan natuurlijke bronnen en arbeidskracht, en dat vele aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kent. Tanzania heeft een degelijk en betrouwbaar micro-financieel beleid en een stabiel fiscaal regime dat ervoor gezorgd heeft dat het BBP flink gegroeid is tijdens het laatste decennium. Door de geweldige groei van de geschoolde arbeidsmarkt heeft ook Tanzania tegenwoordig een groot aantal moderne en jonge opgeleide werknemers, wat vele kansen biedt voor de toekomst.

Tegenwoordig zijn de belangrijkste sectoren om in Tanzania in te investeren, de mijnbouw, de landbouw, het toerisme en de verwerkingsindustrie. Tanzania is in het bezit van enorme aantallen ruwe grondstoffen vanuit de landbouw en mijnbouw, wat vele kansen biedt voor verwerking. De aanwezigheid van vele grondstoffen betekend dat de vervaardiging van vele producten in Tanzania zelf gedaan kan worden zonder dat er veel grondstoffen vanuit het buitenland geïmporteerd hoeven te worden.

Andere interessante sectoren in Tanzania zijn de bouw, visserij, waterwerken, en de meest onderontwikkelde sector (vaak over het hoofd gezien), namelijk de dienstverlening.

Als u in Tanzania zou willen investeren, neem dan contact op met TIP voor meer informatie. TIP kan u begeleiden met informatie, het in kaart brengen van investeringsmogelijkheden van regio tot regio, het in verbinding brengen met relevante autoriteiten in Tanzania en kan u praktische hulp bieden in het veld.